tiistai 17. tammikuuta 2012

Abroad

Tänään tuli poliisiasemalta viesti tilaamanne lupa-asiakirja on saapunut. Poju vaunuihin ja tuonne pyryn ja kinosten keskelle tarpomaan, sitä hakemaan. Käteeni sain aika hienon vihkosen: Pojun ikioma henkilöllisyystodistus, passi.


Mihin Poju passia? Tajuttiin hetki sitten, että Poju täyttää kohta jo yhdeksän kuukautta ja Jupella on vielä viikko isyyslomaa käyttämättä, joten ne olisi aika hyödyntää. Suomessa on ankeaa ja ulkomaat houkuttaa. Viime viikolla tehtiin päätös, me lähdetään lomalle, ja vähän äkkiä! Torstaina, vähän ennen virastojen sulkeutumista soitan poliisilaitokselle. Siellä sanotaan, että jos perjantaina (silloinen huominen) ennen kello kymmentä ilmestymme paikalle, ehtii passin tehdä seuraavalle viikolle. Kauhealla kiireellä riennämme valokuvauttamaan tuon jäbän, koska puolen tunnin päästä studio menee kiinni ja aukeaa vasta kymmeneltä.

Kohteesta ei ollut vielä mitään tietoa, eikä mitään muuta oltu päätetty, kuin että ensi viikolla lähdetään. Perjantai aamuna mentiin hoitamaan passiasiat ja samaisena päivänä tutkittiin matkatarjontaa ja tehtiin varaus. 22.1, eli tämän viikon sunnuntaina, tämä perhe nousee koneeseen ja suuntaa kohti Afrikkaa. No ei aivan, mutta siihen viereen, 100km päähän Afrikasta, saareen nimeltä Fuertoventura. Joku käynyt? Yksi Kanariansaarten saarista.


Täällä hykerrellään. Kädet syyhyää jo pakkaamaan ja tunteja lasketaan. Google-haku Fuertoventura käy kuumana, ja tutkimuskohteita mietitään. Huolistressi ei ole vielä iskenyt, mutta eiköhän sekin sieltä vielä tule. Jotenkin sitä vaan autuaasti uskoo, että kaikki menee ihan nappiin. Poju on helppo lapsi, joten minkäänlaista ahdistusta lapsen kanssa matkustamisesta ei ole näkyvissä. Nyt nautitaan, että tälläisiä äkkilähtöjä on vielä mahdollista ottaa. Sitten joskus, kun on viisi lasta ja molemmilla työpaikat, ei kovin helposti vain ota ja varaa ulkomaanmatkaa viikon varoitusajalla. Pitää myöskin nauttia vielä siitä, että voi mennä ulkomaille yhden lapsen kanssa. Lapsen, joka ei vielä kovinkaan paljon vaadi ohjelmaa, saati sitten karkaa ja katoa.

Sitten kehiin kaikki maailman vinkit, joita tulee mieleen lapsen kanssa matkustamisesta! ;) Estäkäämme viimehetken paniikki!

12 kommenttia:

 1. oikeesti, vähän ihana. Nauttikaa lomasta <3

  VastaaPoista
 2. Hauska juttu :) Pitäkää oikein hyvä lomaviikko!

  VastaaPoista
 3. Oi ihanaa! Nauttikaa lomasta, varmasti oiva kohde lapsiperheelle :). ja niin, hyvin onnistunut passikuva, meidän poika näyttää ihan surkealta omassaan..

  VastaaPoista
 4. Miten ootte suunnitellu ruokailun? JA onks Pojulla jo kaikki rokotteet ?
  Teettekö siellä sille ruuat vai ostatteko sieltä?
  Mitä jos Pojulle tulee ripuli sieltä ruuista?

  Asioita, joita oon miettiny ku suunnitellut itsekin matkalle lähtöä 8kk vanhan tytöntyllerön kanssa :)
  JA onko tuon ikäisellä pakko olla passi? Mulle sanoivat että mun passi riittäis kun kyseessä niin pieni.

  VastaaPoista
 5. Emma: Kyllä varmasti. :D

  jensku: Kyllä, ja te kans siellä häämatkalla. :D

  Elma: Pikkuisen meinaa hymyilyttää tuossa kuvassa, mutta kyllä se näköjään silti hyväksyttiin. Eikö me kaikki näytetä aina vähän surkeilta passikuvissa. Omaani en edes kehtaa laittaa tänne! ;D

  Anonyymi: Mä oon tuota ruokailu juttua miettinyt aika paljon, ja lopulta oon tullut siihen tulokseen, että raahaan varmaan ruuat pojulle Suomesta. Itsehän vielä imetän, joten maidot tulee automaattisesti mukana. Soseita raahaan ainakin jonkun verran ja puurohiutaleita ja niistä sielä sitten keitän. Näin vältyttäisiin ainakin suurimmalta riskiltä sairastua ripuliin.

  Mä kans ajattelin, että menis mun passilla, mutta nykyään se ei vissiin ole enää mahdollista. :(

  Ja kuulutaan rokotusohjelmaan, joten kaikki yleisimmät rokotuksen on meillä kaikilla kunnossa. Maitohappobakteerit kaiken lisäksi päälle niin toivottavasti säästytään mahahvaivoilta. :)

  VastaaPoista
 6. Me lähdettiin playa del inglesiin, ku meidän neiti oli n 11kk. Sillon kysyttiin tietty rokotus ym hommat, ja ei tarvinnut pientä rokottaa, koska hänellä oli omat sapuskat matkassa, ja kaupasta lisää ostettiin sit samaa merkkiä mitä täältä kotosuomestakin. Helppoa oli niin pienen kanssa matkat. Lentomatkat oli sillä halvata ja sai oman matkalaukun ja kärrytkin mukaan. Ja sit oltiin sellasella paikalla konees, et saatiin sille sänkykin meno- ja paluumatkalla. Ja ei tarvinnut erillistä ohjelmaa järjestää, ku neiti oli varsin tyytyväinen ku sai rannalla liikkua (mitä ny aluks pelkäs hiekkaa ja vettä) ja uima-altaalla polskutel. Ja paljon oli katseltavaa ku käveltiin. Ja ku ajeltiin vuokra-autolla, ni se aika vaan nukuttiin.

  VastaaPoista
 7. Niin ja passi mekin hommattiin, en tiedä käytäännöstä nyt et mihin maihin sitä tarvitaan, ku meidän reissustakin on jo kolme vuotta aikaa.

  VastaaPoista
 8. Joo kannattaa tosin ottaa pojalle Suomesta ruuat mukaan :) Me ei otettu Adamille Lontoon matkalle kuin pari purkkia mukaan. Olikin sitten aika inhottava kun Adam ei tykännytkään englantilaisista purkkiruuista, piti kokeilla jokaista eri makua ja lopulta suostui syömään jotain purkkia niin sitä syötiinkin sitten loppuloman ajan joka ruualla :)

  Lentokoneeseen kannattaa ottaa viihdykettä, kirjat oli ehkä parhaimpia kun silloin poitsu viihtyi sylissä. Ite imetin heti nousuvaiheessa niin Adam nukahtikin rinnalle ja nukkui puolet matkasta(oli muutes raskasta pitää sylissä päikkäreitten ajan, kun ei ollu paljon ylimääräistä tilaa mihin laskea Adamia nukkumaan) :)

  VastaaPoista
 9. Me ei tarvittu muita vippaskonsteja ku että kannattaa syödä maitohappobakteereja, myös pojun. Ja ruoka on helppo ottaa mukaan. Ja kyllä poju voi jotain paikallisia hedelmiä jne välipalaksi syödä :P

  VastaaPoista
 10. Moi, pitkästä aikaa ! :)

  Mä haluan takaisin kreikkaan, mutta juuri nyt ei kyllä huvita lähteä mihinkään noiden lasten kanssa, ja Sami ei ole mikään reissailija joten katsotaan nyt milloin itse pääsee lähtemään ;)
  Nauttikaa !

  VastaaPoista
 11. Ohhoh, huippua ekstemporejuttuja!
  Paljonko joudutte pulittamaan matkasta? Maksaako Pojunkin osuus jotakin? :)

  VastaaPoista
 12. Hyvää lomaa teille!
  Pienen kanssa on helppo matkustaa. Me oltiin Kreikassa Lumin ollessa 4kk, tosin sillon ei tarvinnut miettiä ruokia, kun tissiruokinnalla mentiin. Kovasti olisi tehnyt nyt mieli lähteä jonnekin, kun meilläkin on isäkuukausi menossa, mutta 3 kuukauden päästä ollaan Berliiniin menossa, niin piti hillitä itseä. Vaikka äkkilähdöt joka päivä tarkistan, josko olis jotain superhalpaa ;)

  VastaaPoista